hutspot

Huts­pot, mos­terd en ru­co­la

Ingredienten:
Kilootje kruimige aardappelen, 50gr boter, 2 uien, 1 dikke winterpeen, 300gr gehakt, bosje peterselie, 1 ei, 2 teentjes knoflook, 1 el Nieuwe Mosterd #1 en rucola.

 

Bereiding:

Snipper een uitje, knoflook en de peterselie en voeg dit samen met een ei toe aan het het gehakt. Draai gehaktballetjes en bak deze vervolgens in een hapjespan met boter. Voeg 75ml water toe en braad 12min. met de deksel schuin op de pan.

Schil de aardappelen en snijd ze in dikke plakken.Verhit 25 g boter in een grote pan en fruit de ui 2 min. Doe de winterpeen erbij en bak dit alles 2 min. Voeg de aardappelen en zoveel water toe tot alles net onder staat. Giet de aardappelen en winterpeen af en vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen en winterpeen met de Nieuw Mosterd #1 en wat kookvocht met de pureestamper tot puree. Schep als finishing touch de rucola met wat peper en zout naar smaak door de puree.