konijn

Konijn in Mosterd

Ingrediënten:

4 konijnenbouten, 100 g ontbijtspek, in plakjes van 1 cm, 1 ui, fijngesnipperd, 3 takjes tijm, 2 laurierblaadjes, 1 goed glas droge witte wijn, 250 ml kippenbouillon, 20 g bloem, 1 beker slagroom (250 ml), 50 g boter en 2 el Nieuwe Mosterd #5 Appelstroop.

 

Bereiden:

Verhit de helft van de boter in een braadpan. Bestrooi de bouten met peper en zout en braad in 10 min. rondom bruin. Neem uit de pan. Bak het spek 5 min. in het achtergebleven vet. Bak de ui 3 min. mee. Doe de tijm, laurierblaadjes en wijn erbij en laat de saus tot de helft inkoken. Voeg de bouten en bouillon toe en laat de bouten op heel laag vuur in 1 uur gaar worden.

Smelt de rest van de boter in een steelpan. Roer de bloem erdoor en laat in 5 min. licht kleuren (roux). Neem de bouten uit de braadpan en schenk het stoofvocht bij de roux. Breng al roerend aan de kook en schenk alles terug in de braadpan. Voeg de slagroom toe en laat op laag vuur 10 min. inkoken. Doe de Nieuwe Mosterd en peper en zout naar smaak erbij. Leg de bouten terug in de pan en warm ze nog even door.