mosterd-cocos-saus

Mosterd Kokosnoot Saus

Ingrediënten:

1tl komijnzaad, 1tl venkel zaad, 1 sjalot, 1 champignon bouillonblokje, 1 verse knoflook, 2tl Nieuwe Mosterd #5 Appelstroop, 200ml romige kokosmelk, 4tl zoete witte dessert wijn en 1tl olijfolie.

 

Bereiden:

Verwarm de olijfolie in de pan, voeg de komijn en venkel toe en laat dit 30 seconden opwarmen, voeg hierna de fijngesneden sjalotjes en knoflook toe tot ze zachtgekookt zijn. Wijn en bouillon volgen dit op en hierna mag de kokosmelk erbij. Nu komt de mosterd er ook nog bij. Zorg dat het geheel NIET gaat koken, dit komt de melk zeker niet ten goede. De mosterd is zoet genoeg van zichzelf dus je hoeft er geen suiker meer aan toe te voegen. Laat nog even 3 minuutjes lekker trekken en klaar om te gaan.

 

Heerlijk bij een lekker vleesje of zelfs over een kippetje uit de oven.