Mayonaise

Mosterd Mayonaise

Ingredienten: 

Twee scharreleieren, flinke lepel mosterd , 500ml olijfolie, 2 eetlepels witte wijnazijn, halve citroen en een beetje zeezout.

 

Bereiding:

De olie kun zelf blenden naar je eigen smaak, ik gebruik meestal een combinatie van lichte olijfolie en zonnebloemolie. Maar je kunt ook walnoot olie of koolzaad olie gebruiken. Meng het eigeel en mosterd in een kommetje, klopt dit goed samen. Voeg de olie geleidelijk toe, begin rustig om het goed te laten mengen. Meng dit voor een minuut of 4 door elkaar tot het lekker dik geworden is. Als je de helft van de olie hebt toegevoegd voeg dan de azijn toe, dit geeft het gelijk al een andere kleur. Blijf alles door elkaar mengen tot het een mooie dikte heeft. Voeg het sap van de citroen toe en strooi de zout erbij. Proef het eens en voeg er naar smaak nog wat peper/zout/azijn aan toe.

Als je nog beeldende hulp nodig hebt: Jamie Oliver doet het voor 😉

Deze mayonaise blijft veel minder lang goed dan de mosterd die je gewend bent. Het zal een week goed blijven als je het in de koelkast bewaard, dit komt door het eigeel wat je toevoegd.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>