Mosterdsoep

Mosterdsoep

Ingredienten:

Grote prei, knoflook, sjalotje, 30gr boter, 30gr bloem, 2 kippenbouillon, klein glaasje witte wijn, 3el slagroom, 3el mosterd, peterselie en peper.

 

Bereiden:

Prei schoonmaken en wassen; alleen lichtgroen en wit deel worden gebruikt. Prei fijnsnipperen. Knoflook en sjalot pellen en fijnsnipperen. In pan boter smelten. Prei, sjalot en knoflook op laag vuur ca. 5 minuten fruiten zonder te laten kleuren; regelmatig omscheppen. Bloem erdoor roeren en op laag vuur ca. 1 minuut meebakken; niet donker laten kleuren. Scheutje voor scheutje 3 dl water toevoegen; blijven roeren tot gladde, lichtgebonden saus ontstaat. Bouillontabletten, wijn en 4 dl water toevoegen. Soep aan de kook brengen en ca. 5 minuten zachtjes doorkoken. Slagroom erdoor roeren. Mosterd losroeren met enkele eetlepels hete soep. Mosterd al roerend bij soep schenken. Soep niet meer laten koken. Op smaak brengen met zout, peper en eventueel wat suiker. Peterselie boven soep fijn knippen. En genieten maar 😉

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>