#1 Naturel

In deze variant zijn we opzoek gegaan naar de eerlijkste mosterd smaak die er te maken valt. De basis van deze mosterd is de witte wijnazijn op basis van een chardonnay die we gebruiken. De zachte zurige smaak die de azijn met zich meebrengt mengt goed met de mosterdzaden. We gebruiken in deze variant geel en bruin mosterdzaad, zodat we ook voor middelmatige pittigheid zorgen. In deze variant proef je alles wat erin zit, mosterdzaad, azijn en een vleugje mierikswortel. Mosterd heeft van zichzelf al iets weg van mierikswortel dus er is niet veel nodig om dit nog eens extra naar buiten te laten komen. Mierikswortel is een pittige wortel die we eigenlijk in de Nederlandse keuken maar weinig gebruiken, we kennen het voornamelijk van de Engelse en Franse keuken.

We hebben deze mosterd variant de naam Naturel gegeven, dit omdat we hem in zijn eenvoud vinden uitblinken. Deze mosterd is eigenlijk overal bij te gebruiken; bij een kaasplankje, om mee te koken of op een boterham. De mosterd is krachtig genoeg van zichzelf maar neemt niet de smaak weg van hetgeen waar je het mee eet.

Ingrediënten:

Bruin en geel mosterdzaad, biologische natuurazijn, water, mierikswortel, suiker, peper en zout.