#4 Rode Wijn

In de zoektocht naar lekkere mosterd varianten kwamen we veel Franse versies tegen die allemaal uit Nederland komen. Wat is er Frans aan een Dijon mosterd die in Nederland gemaakt wordt? Wij gingen opzoek naar een authentieke Franse smaak die we met trots in Nederland kunnen maken.

Frankrijk heeft ons genoeg lekkers te bieden. Zelf zijn we dol op rode wijn, rode wijn is te gekke combinatie met genoeg heerlijk eten. Goed eten en rode wijn kunnen elkaar top complementeren. Franse rode wijn heeft van zichzelf een heerlijke diepe smaak maar ook een zurig randje, perfect om mosterd mee te maken. We voegen er rode wijnazijn aan toe om het te kunnen conserveren en om het nog zuriger te maken. Daarnaast hebben we dragon toegevoegd, een kruid uit de klassieke Franse keuken. Het heeft van zichzelf een peperige en anijsachtige smaak, wat deze mosterd verlicht met frisheid.

Deze rode wijn mosterd heeft voor ons een traditionele mosterdsmaak. Krachtig met een zurige smaak, maar fris in zijn afdronk. We gebruiken deze mosterd zelf om biefstukjes te marineren of heerlijk met een licht borrelhapje.

 

Ingrediënten:

Bruin en geel mosterdzaad, biologische appelciderazijn, rode wijnazijn, rode wijn, water, dragon, peper en zout.