#5 Appelstroop

We zijn opzoek gegaan naar de klassieke combinatie tussen zoetigheid en mosterd. Na veel dingen geprobeerd te hebben zijn we toch echt bij appelstroop blijven steken. In de proeffase waren we zelf versteld van de heerlijke combinatie tussen stroop en mosterd. We hoeven er ook geen suikers meer aan toe te voegen omdat de stroop zo’n heerlijke zoete smaak van zichzelf meegeeft.

In Limburg is een geheimpje onder de koks, gebakken spek met appelstroop (niet door vertellen!). De combinatie vleesvet en zoet is niet te stoppen. Het zoute wat in het vet zit met een heerlijke zachte zoetheid is een van de beste die wij zelf kennen.

Deze mosterd werkt heerlijk in combinatie met vettig vlees, zowel op worst als met het marineren van je biefstuk. Hij is daarnaast ook heerlijke met blauwe kazen. Het pittige van een blauwe kaas gecombineerd met een zoete smaak.

Ingrediënten:

Bruin en geel mosterdzaad, biologische appelciderazijn, limburgse appelstroop, water, suiker, peper en zout.