quinoa-zalm

Zalm & Quinoa Salade

Ingrediënten:

Zalm steak, quinoa, sla romaine, sperziebonen, tomaat, avocado, pijnboompitten, dille & nieuwe mosterd.

 

Bereiden:

Gebruik voor één kopje quinoa twee kopjes water in een middelgrote pan. Breng het geheel met een snufje zout of bouillonblokje aan de kook, dek de pan af met een deksel en zet het vuur lager. Laat nog vijftien minuten zachtjes koken tot de quinoa gaar is. Laat nog een kwartiertje rusten in de pan.

Na 5 minuten kun je de sperziebonen bij de quinoa gooien, zo kook je het samen gaar. Snij ondertussen al je groentjes in een mooi formaat. Als de quinoa en de sperziebonen klaar zijn laat het even uitlekken en afkoelen. Bak je zalm filet in een grillpan of een koekenpan, 2-3 minuten per kant. Rooster je pijnboompitten in diezelfde pan heel even aan. Gebruik de mosterd als een dressing voor over je zalm, meng alle groentjes en quinoa door elkaar. Serveer het uit op een mooi groot bord en leg het stukje zalm filet er als een het neusje van de zalm bovenop.  Gooi nog wat dille over het geheel om het af te maken.